Διαφορές γνήσιων, πρώτης τοποθέτησης και aftermarket ανταλλακτίκων

  • Created By : 2017-04-01 18:58:35
  • Write By: PMParts Team
  • Read 68933 Times
  • Commen:

Ανάλυση των διαφορών μεταξύ των γνήσιων, των πρώτης τοποθέτησης και των aftermatket ανταλλακτικών.

Σε συνέχεια από το προηγούμενο μας άρθρο θα σας αναλύσουμε τις διαφορές που έχουν τα γνήσια, τα πρώτης τοποθέτησης και τα aftermarket ανταλλακτικά.

 

Γνήσια:

Ένα αυθεντικό εξάρτημα είναι το εξάρτημα που υπήρχε στο αυτοκίνητό σας όταν ήταν καινούργιο. Έρχεται σε ένα κουτί με το λογότυπο του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, έτσι θα σκεφτείτε ότι το έκανε ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Ουσιαστικά ήταν από άλλη εταιρεία. Αυτά είναι τα πιο ακριβά είδη ανταλλακτικών που μπορείτε να αγοράσετε κυρίως επειδή πληρώνετε για το λογότυπο.

Η μόνη φορά που χρησιμοποιείται ένα γνήσιο μέρος είναι, όταν είναι ακόμα υπό εγγύηση και δεν χρειάζεται να πληρώσετε για αυτό. Θα πληρώσετε 26 ευρώ για υαλοκαθαριστήρες μόνο και μόνο επειδή το λογότυπο του αυτοκινήτου είναι πάνω στο κουτί ή θα πληρώσετε 12 ευρώ για ένα σετ aftermarket που πραγματικά έχει καλύτερες επιδόσεις; Η ίδια θεωρία ισχύει και για οποιοδήποτε εξάρτημα του αυτοκινήτου σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν ένα γνήσιο εξάρτημα αλλιώς θα χάσουν την εγγύησή τους. Αν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση, ότι αν δεν χρησιμοποιήσεις τα ανταλλακτικά τους, χρησιμοποιείτε ένα κατώτερο εξάρτημα που θα ακυρώσει την εγγύησή σας. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου παρενέβη και εξέδωσε μια προειδοποίηση των καταναλωτών όπου δηλώνει ότι "καθιστά παράνομο για τις εταιρείες να ακυρώσουν την εγγύησή σας ή να αρνηθούν την κάλυψη από την εγγύηση μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιήσατε ένα aftermarket ή ανακυκλωμένο εξάρτημα". Επίσης, δεν μπορείτε να ακυρώσετε την εγγύησή σας, έχοντας κάνει την συντήρηση ή τις επισκευές κάπου αλλού εκτός από την αντιπροσωπεία, ή ακόμα και να το έχετε κάνει μόνοι σας.

Μια σημείωση σχετικά με τις εγγυήσεις του κατασκευαστή είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται νέα γνήσια ανταλλακτικά, ή ακόμη και νέα εξαρτήματα για το θέμα αυτό, και τις περισσότερες φορές δεν το κάνουν. Η εγγύηση του κατασκευαστή αναφέρει ότι είναι απόφασή τους ως προς το είδος του ανταλλακτικού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

 

ΟΕΜ(πρωτης τοποθετησης):

Πρόκειται για τον γνήσιο κατασκευαστικό εξοπλισμό. Αυτά τα εξαρτήματα είναι αυτα που εχουν τοποθετηθει από την εταιρία. Είναι ακριβώς τα ίδια εξαρτήματα με αυτά που έχει το αυτοκίνητό σας. Απλά δεν έχουν πάνω τους το σήμα του κατασκευαστή αυτοκινήτων. Είναι ακριβώς τα ίδια με τα γνήσια εξαρτήματα αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή.

Αν το αυτοκίνητό σας είναι λιγότερο από 3 ή 4 ετών επιλέξετε ένα τμήμα ΟΕΜ, όταν η επισκευή δεν καλύπτεται από την εγγύηση και θα πρέπει να πληρώσετε μόνοι σας. Θα πάρετε ακριβώς το ίδιο εξάρτημα που ήταν αρχικά στο αυτοκίνητό σας σε μια καλύτερη τιμή από ό,τι το γνήσιο εξάρτημα.

 

Aftermarket ανταλλακτικά:

Τα δευτερογενή ανταλλακτικά φτιάχνονται από μια εταιρία διαφορετική από τον πιστοποιημένο κατασκευαστή. Αυτά τα εξαρτήματα φτιάχνονται για να ταιριάξουν και να λειτουργήσουν το ίδιο καλά και σε πολλες περιπτώσεις καλύτερα από τα γνήσια εξαρτήματα.

Οι aftermarket εταιρείες αγοράζουν τα δικαιώματα για την παραγωγή αυτών των εξαρτημάτων. Ακόμα κι αν κάποιοι μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετική άποψη, αποδίδουν εξίσου καλά, ένω μερικες φορες και καλυτερα απο τα αυτα που εχει τοποθετησει η αντιπροσωπεια. Και η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη, πράγμα που αυξάνει την αξία τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις ένα aftermarket ανταλλακτικό είναι καλύτερο από το γνήσιο που προϋπήρχε στο αυτοκίνητό σας. Οι aftermarket εταιρείες αναλύουν γιατί τα ειδικά εξαρτήματα αποτυγχάνουν και μετά βελτιώνουν τον γνήσιο σχεδιασμό ή τα υλικά. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ενδιαφέρονται πολύ να κρατούν τις τιμές των αυτοκινήτων τους ανταγωνιστικές και ίσως χρησιμοποιούν λιγότερο ακριβά υλικά σε κάποια εξαρτήματα. Αυτός είναι ο λόγος που κάποια aftermarket εξαρτήματα ίσως να ξεπερνούν τα γνήσια. Επισης αναλογιστειτε οτι υπαρχουν και πολλα βελτιωτικα aftermarket προιοντα τα οποια ειναι πολυ ανωτερα και εχουν πολυ μεγαλυτερες αντοχες απο αυτα που εχει τοποθετησει η αντιπροσωπεια μερικα απο αυτα εινα : φλαντζες, τακακια, αμορτισερ, δισκοπλακες, φιλτρα λαδιου και αερος και γενικα οτι υπαρχει στο αυτοκινητο σας μπορειτε να το βρειτε σε aftermarket σε πολυ καλυτερη ποιοτητα απο αυτα που υπηρχε και σε πολυ φθηνοτερη τιμη.

 

 

 

Πηγη:www.alexpolisonline.com

 

Leave a comment