Εν αναμονή για την παρουσίαση του νέου Toyota Supra το 2017!!

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το πρωτότυπο του supercar της μέσα στο 2017.

Η πέμπτη γενιά της Toyota Supra όπως αποδεικνύεται είναι ήδη στα τελευταία στάδια της εξέλιξής της και η φίρμα έχει βγάλει ένα πρωτότυπο στους δρόμους ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ο φωτογραφικός φακός ήδη το έχει «συλλάβει» αρκετές φορές και ανεξάρτητοι σχεδιαστές προσπάθησαν να βρουν το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής, βάσει των γραμμών του καμουφλαρισμένου αυτοκινήτου. 

Δεν γνωρίζουμε πάντως αν τα οχήματα που έχουμε δει μέχρι τώρα έχουν τον τελικό σχεδιασμό, καθώς μέχρι και την παρουσίαση του αυτοκινήτου μέσα στο 2017 μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Οπότε, είναι πολύ λογικό τα φωτιστικά σώματα να μην είναι αυτά που θα τοποθετηθούν στο τέλος, όπως και αρκετά πράγματα στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε την προσπάθεια ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή και ακριβώς από κάτω, το πρωτότυπο μοντέλο. 

*Φωτογραφίες: Carscoops Ανεξάρτητοι σχεδιαστές προσπάθησαν να βρουν την εικόνα του μοντέλου παραγωγής, μέσα από το πρωτότυπο όχημα που είδαμε να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο παρουσιάζεται στην Έκθεση του Τόκιο το S-FR, η βάση των σπορ μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας, τα μεγάλα νέα έρχονται από τον Υπεύθυνο των σπορ μοντέλων της ToyotaTetsuya Tada, που ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα παρουσιάσουν το πρωτότυπο του κορυφαίου σπορ μοντέλου της εταιρείας.

Τα λίγα που ανέφερε ο κ. Tada κάνουν λόγο για σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα που δεν θα δίνει έμφαση στην απόλυτη ιπποδύναμη, μιας και το ζητούμενο θα είναι η ευχαρίστηση κατά την οδήγηση. Επίσης, ανέφερε ότι το νέο supercar της Toyota θα είναι ισχυρότερο από αρκετά γερμανικά μοντέλα και καλύτερο από την Porsche 911.

Ως γνωστόν, το νέο μοντέλο θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την BMW και θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με την 911. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα θα έχει 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά τούρμπο κινητήρα με τουλάχιστον 340 ίππους, ενώ η κορυφαία έκδοση της νέας Supra θα είναι plug in υβριδική με περίπου 480 ίππους.

[Πηγή: INmotion,Drive]

Leave a comment