Τι είναι τα Aftermarket ανταλλακτικά;

  • Created By : 2017-03-26 20:09:00
  • Write By: PMParts Team
  • Read 69461 Times
  • Commen:

Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτων επώνυμων και ποιοτικών κατασκευαστών, οι οποίοι όμως δεν διατηρούν συμβόλαια προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα ανταλλακτικά αυτά είναι ισάξια με τα γνήσια και τα OEM(original equipment manufacturer), ενώ συνήθως είναι πιο φθηνά. Θα πρέπει βέβαια πάντα να γίνεται έλεγχος πως πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. 

Όσον αφορά τα ανταλλακτικά ΙΑΜ (Independent After Market), αυτά δηλαδή που διατίθενται απ` ευθείας από τους κατασκευαστές θα συναντήσουμε τα:

• Πρώτης τοποθέτησης
Ανταλλακτικά ΟΕ(original equipment) και OES(original equipment supplier), με τη διαφορά ότι, η συσκευασία τους φέρει τα διακριτικά και το λογότυπο του κατασκευαστή εξαρτημάτων (π.χ. BOSCH, BREMBO, BILSTEIN, FEBI,VALEO, NGK, SKF, MONROE, LUK, FERODO, κτλ)


• Εφάμιλλης ποιότητας (Matching Quality)
Ανταλλακτικά, που κατασκευάζονται με ίδιες ποιοτικές προδιαγραφές με τα ΟΕ και διατίθενται από προμηθευτές πρώτου εξοπλισμού ή από προμηθευτές after market .


• Αλλα ανταλλακτικά after market
Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά, αποτελούν την οικονομικότερη εναλλακτική, ωστόσο ελλοχεύει σε κάποιες περιπτώσεις, να πρόκειται για ανταλλακτικά αμφιβόλου ποιότητας.

 

Επίσης οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν κατασκευάζουν αυτοκίνητα.Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεται, το αυτοκίνητο που αγοράσατε δεν φτιάχτηκε ολοκληρωτικά από την αντιπροσωπία αυτοκινήτων από την οποία το αγοράσατε. Ουσιαστικά συναρμολογήθηκε από την εταιρία, με εξαρτήματα που φτιάχτηκαν από χιλιάδες άλλες εταιρίες. Όλες οι κατασκευαστικές εταιρίες χρησιμοποιούν ανεξάρτητες εταιρίες για να σχεδιάσουν και να παράγουν τα περισσότερα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητά τους. Αυτα ειναι τα ανταλλακτικα πρωτης τοποθετησης και φερουν πανω το λογοτυπο του κατστασκευαστη τους.

 

Σε επόμενο μας άρθρο θα αναλύσουμε τις διαφορές μεταξύ γνήσιων και εφάμιλλων ανταλλακτικών.

 

Πηγη: www.autotriti.gr

Leave a comment